De Junioren

De junioren hebben de leeftijd 11 tot 13 jaar. De junioren zijn onderverdeeld in kleinere groepjes. Een groepje noemen we een bak. Als je bij de zeeverkenners komt, dan kom je ook in een bak te zitten. Elke bak heeft een bootsman of bootsvrouw. Dit is de oudste van de bak en hij of zij begeleidt zijn of haar bak. Ook heeft elke bak een kwartiermeester. Hij of zij zorgt ervoor dat het materiaal voor je bak in orde is. De bootsman en de kwartiermeester worden samen het kader genoemd.

Zomerseizoen

In het zomerseizoen (vanaf midden mei) zijn wij te vinden bij de Windhappers om te kanoën. We verzamelen dan om half 10 op het clubhuis en fietsen met zijn allen naar Madestein. Na het opstellen is het tijd voor het omkleden en de kano’s klaar te maken. We hebben elke opkomst wel weer een nieuw spel bedacht, maken een mooie tocht of houden korte wedstrijdjes. Eén keer per jaar zijn de regionale “kano- roei en wrik wedstrijden”. Hier doen wij dan ook elk jaar met volle overtuiging aan mee. Na elke opkomst sluiten we gezamenlijk af, lunchen we samen en fietsen we met zijn alle terug naar het clubhuis waar wij rond één uur weer zijn.

Winterseizoen

We hebben in het winterseizoen opkomst van 10 uur tot 12 uur op ons clubhuis. We doen dan veel gevarieerde dingen zoals spelletjes in en om het clubhuis als levend stratego. Ook zijn we vaak bezig met het behalen van de insignes door bijvoorbeeld zelf vuur te maken en hierop te koken, knopen te leren leggen en route technieken te leren. De route technieken komen erg handig van pas bij de (mini) Berentocht. Dat is een wandeltocht in de avond die één keer per jaar wordt georganiseerd. Hierbij lopen de  junioren in groepjes (onder begeleiding) zelf een vooraf uitgezet route. Dit is altijd super gezellig en alle junioren halen dan ook graag hun insignes.

 

De junioren hebben de leeftijd dat ze vaak van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs overstappen. We merken dat het best en onzekere en vaak moeilijke keuze is, maar merken vooral dat de junioren het heel fijn vinden om op zaterdagochtend lekker los te gaan, leuke spelletjes te doen en het heerlijk vinden om te kanoën.

Adressen:
Het clubhuis: Daal en Bergselaan 5, 2565 AB Den Haag
De Windhappers: Nieuweweg 75, 2544 NG Den Haag