De Zeeverkenner

Vanaf je 13e kom je bij de zeeverkenners terecht en hier zit je tot je 18e. De zeeverkennersgroep is onderverdeeld in kleinere groepjes. Een groepje heet bij de zeeverkenners een bak. Elke bak heeft een bootsman of bootsvrouw, dit is de oudste van de bak en hij of zij begeleidt zijn of haar bak. Ook heeft elke bak een kwartiermeester. Hij of zij zorgt ervoor dat het materiaal voor je bak in orde is. De bootsman en de kwartiermeester worden samen het kader genoemd. De anderen in de bak noemen wij het bibet. Dit zijn de jongeren in de bak.

Zomerseizoen

Als de zon weer een beetje gaat schijnen in de lente, dan gaan wij met onze boten naar de kaag om lekker te zeilen. Hier worden in de zomer de opkomsten gehouden . Dat kan een dagje zijn, maar ook een heel weekend. Een dag is altijd op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Een weekend is altijd van zaterdag 12:00 uur tot zondag 16:00 uur. Zoals hier boven staat, staat het weekend voornamelijk in het teken van zeilen. Elke week heeft de staf een leuk programma bedacht. Dit kan een spel zijn met de boten, vrij zeilen of een spel op het land. Tijdens een weekend slaap je met je bak in een tent en kook je samen met je bak je eigen maaltijd. Vaak wordt er s ’avonds een kampvuur gemaakt.

 

Winterseizoen

Na het zomerseizoen worden de boten weer naar de Madelief gesleept, hier liggen de boten in een loods. Omdat er in de zomer fanatiek gezeild wordt, moet er in de winter het nodige onderhoud gedaan worden. Dit wordt in deze loods gedaan en al het materiaal wordt geschuurd en geverfd. Deze opkomsten zijn altijd van 9:45 tot 15:00. Daarnaast hebben we ook wel eens opkomsten op het clubhuis. Deze opkomsten worden gevuld met leuke activiteiten en spellen. Ook vuur maken en primitief koken staan altijd op de agenda. De opkomsten op het clubhuis zijn altijd van 14:00 tot 17:00 uur.

Speciale activiteiten

Los van onze standaard opkomsten hebben we ook opkomsten die eens per jaar georganiseerd worden. Een voorbeeld hiervan is de Berentocht. Dit is een tocht die je samen met je bak loopt. We rijden dan met de hele groep naar een plek in Nederland en per bak word je ergens afgezet met een route die je van te voren hebt gekregen. Het is dan aan jullie bak de taak om terug naar het clubhuis te lopen en hopen dat je het in één keer goed loopt! Ook is er elk jaar een spookweekend rond Halloween, een grootste landelijke zeilwedstrijd van Nederland met meer dan 300 boten en een baksdag!

Kortom, bij de zeeverkenners hoef je je dus nooit te vervelen. Met je bak en de groep doe je de leukste dingen en maak je vrienden voor het leven. Mocht je na het lezen dit stuk nou denken van; goh dat lijkt me wel wat, mail ons dan naar zeeverkeenners@macdonaldgroep.nl en kom eens een keertje kijken!

Adressen:
De kaag: Zeildijk 4, 2362 AE Warmond
De Madelief: Boomaweg 100, 2553 ED Den Haag
Het clubhuis: Daal en Bergselaan 5, 2565 AB Den Haag